SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

 

Тази година празнуваме 25 години от създаването на SOS Детско селище Трявна. Годишнината отбелязваме с:
„Първото семейство“ – специална прожекция на филма на БНТ
„25 мига от детството“ – представяне на книгата на проф. д-р Коларов с чаша вино.

Очакване Ви в Културен център G8, ул. “У.Гладстон“ №8 на 19 октомври от 17.00 часа 
Заповядайте!

https://www.facebook.com/events/263361697854618/ 

 

Днес, 19 октомври (петък) от 17:00 ч. в Културен център G-8 ще се състои прожекция на документалния филм „Първото семейство“, посветен на 25-годишнината от създаването на SOS Детско селище Трявна. Събитието се организира от Сдружение SOS Детски селища България, част от голямото международно семейство „SOS Children’s Villages International“, което се грижи за близо 2,500,000 деца в 135 страни по света. Документалната лента е продукция на БНТ с автор Геновева Радева, режисьор Николай Василев и оператор Недялко Данов.

Историята на филма и неговите герои започва по-рано – през 1993 г., когато Геновева Радева ги снима за предаване на БНТ. Четвърт век по-късно зрителите ще видят вече порасналите Щерияна, Пламен и Таня, израснали в Къща 1 от детското селище и тяхната SOS майка. Филмът съдържа архивни кадри, разкриващи моменти от житейския им път от селището до реализацията им в живота извън него.

Освен с прожекцията на филма SOS Детски селища България отбелязва 25-годишнината на SOS Детско селище Трявна и с премиера на книгата „25 мига от детството“. Юбилейното издание съдържа 25 фотографии, запечатали детските усмивки на деца, лишени от родителска грижа с призив да ги виждаме по-често на техните лица. Книгата ще бъде специален подарък за всеки, регистрирал се като SOS приятел по време на събитието в Културен център G8.