20120630_Ceremonia_SOS

 За две седмици чрез своите вещи едни от най-успелите спортисти, политици и хора на изкуството успяха да съберат 20 000 лева

02/07/2012 – С официална церемония на 30 юни завърши дарителскта кампания на SOS Детски селища България, организирана от The Mall – “SOS. Време е да се замислим. Време е да действаме”. В инициативата взеха участие двадесет от най-успелите спортисти, политици и хора на изкуството, които дариха свои вещи, свързани с важни моменти от преофесионалната им кариера и личен живот. Калин Сърменов, по-познат като Милото от „Седем часа разлика”, се раздели с картината, нарисувана за дипломирането му в Художествената академия. Асен Блатечки подари емблематичната си табакера, която използва в друг популярен български сериал. Астор даде магическото си наметало с 40-годишна история на сцената, премиерът Бойко Борисов – футболния си екип от ФК „Банкя”, кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова – любимата си чаша за кафе, Валя Балканска – част от родопска народна носия, Ивет Лалова – първите професионални шпайкове, изработени в САЩ специално за нея, а Матей Казийски – тениската, с която спечелиха волейболния мач срещу Германия във Франкфурт на 27 май тази година.

В продължение на две седмици всички тези вещи бяха изложени във витрини в най-големия търговски център в България, който е организатор на кампанията – The Mall. Така всеки, който искаше да притежава частица от спортната и културна история на времето ни, имаше възможност да направи своето дарение. Най-големите дарения бяха направени от български и международни компании с отговорнo социално поведение. Разбира се, много почитатели на представените изявени личности, също даряваха за каузата и някои от тях получиха като подарък вещта, с която бе обвързано дарението им.

В края на церемонията националният изпълнителен директор на SOS Детски селища България Пламен Стоянов съобщи резултатите: „Благодарение на усилията на толкова много хора успяхме да съберем над 20 хил. лева – една сериозна сума, която ще изпозлваме за създаването на още по-добри условия в детските селища, за ремонти и обзавеждане и оборудване.”

Водещи на церемонията бяха Силвия Лулчева и Владимир Пенев, а обръщение и поздравително писмо към участниците в благотворителната кампания изпрати Президентът на Република България, Росен Плевенлиев.

Специални гости на събитието бяха и децата от SOS Детско селище Дрен. Те се забавляваха с изпълненията на Рафи, Криста и Вики от Мастило, които участваха в церемонията изцяло на благотворителни начала. След това децата прекараха незабравими моменти в центровете за игри Playground и Capella Play, а накрая поздравиха присъстващите с изпълнение на народна песен и се надпреварваха да получат автографи от любимите си актьори и изпълнители.

Публикувано в: Новини