20110407_UNIQA

На 6 април 2011 г. на специална церемония в SOS детско селище Трявна главният изпълнителен директор и председател на УС на ЗК „УНИКА” АД г-н Николай Генчев връчи чек за дарение на стойност 6000 лева на директора на SOS детско селище Трявна г-н Иван Христофоров. Малко преди началото на събитието представителите на УНИКА посетиха къща № 2 в SOS детското селище и се запознаха с децата на мама Валя, към които е насочено дарението на застрахователната компания.

Интересно съвпадение направи впечатление на всички присъстващи на събитието – SOS детско селище Трявна и Застрахователна компания УНИКА се оказаха връстници, които през настоящата година навършват 18 години. Точно на 6 април, но през далечната 1993 г., в София, е регистрирана животозастрахователната компания „Витоша-Живот”, чието име от 2007 г. насам е ЗК „УНИКА Живот” АД.

„Днес аз съм тук с моята дъщеря, която е на три години и исках да я запозная с всички вас.” заяви г-н Николай Генчев. “Ние в УНИКА безспорно ще запомним тази дата не с рождения ден на „УНИКА Живот”, а с тези приятни емоции, които получихме от вас”, добави той. Г-н Иван Христофоров – директор на SOS детско селище Трявна, благодари за дарението и в знак на признателност подари на г-н Генчев стъклопис, изработен от децата в селището. “Петелът, който са направили децата за Вас, е избран заради добродетелите, които символизира – достойнство, благородство, храброст, надеждност и великодушие. Добродетели, които Вашата компания притежава. Благодарим Ви за помощта”, каза г-н Христофоров.

С народни песни и танци децата от SOS селището благодариха на своите гости, а по повод осемнадесетия си рожден ден застрахователна компания УНИКА беше подготвила специален подарък за децата – участието на Детски куклен театър Габрово, с постановката “Облачна приказка”. След представлението всички присъстващи малчугани получиха лакомства от компанията.

Благодарим от все сърце на новите приятели на SOS детско селище Трявна и желаем на екипа на застрахователна компания УНИКА успешен бизнес!

Публикувано в: Новини