DSC07072 edit_site

17/08/2016 – Тази година отново възобновихме традицията за Джулай морнинг. Група младежи от SOS Младежки домове София посрещнаха изгрева на първоюлското слънце на плажа на Иракли. Поощрителната екскурзия беше награда за младежите, които са завършили успешно учебната година. Добрата идея беше възобновена и осъществена благодарение на ентусиазма на екипите на SOS Младежки домове София. Придружители на групата бяхме аз – Полина Митрова и колегата Петър Илиев, като се стараехме да създадем максимален комфорт на групата при иначе полевите условия на къмпинга.
За Тито, Неди, Габи, Ники, Джули, Теди, Нами, Еди, Нина и Гери тези три дни бяха наситени с много преживявания: 9 часа забавно пътуване с българските държавни железници, плажуване на топлия пясък и къпане в прохладното море, посрещане на изгрева, пеенето на знаменитата песен на Uriah Heep, разходките по крайбрежието, събирането на миди, рапани и раци. Всяка вечер се събирахме в лятната кухня на къмпинга, където си приготвяхме вечеря, слушахме музика, пеехме песни, разказвахме си за минали преживявания на морето. Вечер преди да си легнем в палатките гледахме звездите и се забавлявахме.
Тези три дена за младежите бяха изпълнени с много забавления, смях и емоции. Те за първи път имаха шанса да посрещнат Джулай морнинг на плажа и да спят на палатки. Всички си изкарахме страхотно и си обещахме догодина отново да посрещнем първото юлско слънце заедно!
Полина Митрова,
Възпитател в SOS Младежки домове София

Публикувано в: Новини