20121005_Silver Medal

05/10/2012 – На  22.09.2012 г. Николина Левенова спечели своя първи сребърен медал в категория 46 кг. юноши, на провелата се Балканиада по олимпийско таекуондо – WFT, в град Киселяк, Босна и Херцeговина за отбора на България. Ежедневните тренировки, усилената лятна подготовка и таланта на Николина заслужено й донесоха среброто.

От постъпването си в от SOS Младежки дом-ЦНСТ „Мечтатели“ София Николина е състезател на спортен клуб „Херея“  с треньори Ангел Йорданов Кирчев и  Станимир Тодоров Лазаров. Николина е един от шестимата състезатели на клуб „Херея“, взели участие на Балканиадата като част националния отбор на България.

За нелеката битка по пътя към среброто Ангел и Станимир споделят:

„Нина направи своя дебют на международната сцена по един впечатляващ начин, стигайки до вицебалканската титла след две победи – над Албания и Румъния, а във финалния мач загубихме от класната представителка на Сърбия, след нарушаване на предварително изградената тактика. Въпреки това поздравления за Нина и нейното представяне, като треньорите сме убедени, че с постоянство и опит може да постигне още по-големи успехи.“ /цитат от сайта на спортен клуб „Херея“ http://www.hereyatk.com/bg/node/481/ /

За своя успех Николина благодари и на първият си треньор Христо Михалчев от клуб „Гладиатор“, който я тренира от единайсетгодишна възраст, докато Нинка бе още в SOS Детско селище Дрен.

До края на 2012 г. на девойката й предстоят състезания в Сърбия и Хърватска. Сигурни сме, че и там Николина Левенова ще се представи блестящо и й пожелаваме да донесе най-малко един златен медал за България!

Снимката към този материал е от страницата на спортен клуб „Херея“

Публикувано в: Новини