SMALL 1

04/12/2014 – С наближаването на коледните празници нашето ежедневие се изпълва с повече оптимизъм и вяра в доброто, което всеки от нас носи в себе си. Това е времето, в което се опитваме да забравим всички проблеми и да бъдем със семейството си и с хората, които обичаме. Семейните традиции внасят в дома ни уют, топлина и надежда за бъдещето.

В тази връзка екипът по проект „Подай ръка – Мобилни екипи за подкрепа на деца и семейства в общността” към Центъра за обществена подкрепа на SOS Детски селища България в Радомир, организира и реализира на 2 декември, 2014 г. групова работа за деца и техните родители, на тема „Традициите в българското семейство“.

Всеки от участниците разказа за традициите и ценностите в своето семейство. При обсъждането на детайлите за начина, по който всеки посреща и празнува коледните празници се усещаше трепет и вълнение в присъстващите, били те малки или големи. Децата с голямо желание разказваха за беловласия старец, който ще донесе техните подаръци от далечна Лапландия. А, когато стана въпрос за елена Рудолф, дойде ред за изработването на хартиените еленчета от всяко дете с помощта на неговия родител. Резултатът от тяхната работа – прекрасна коледна изложба.

Тази групова работа се превърна в един своеобразен коледен празник, който бе допълнен от занимателни, състезателни и творчески игри, в които всички се включиха с голямо желание и ентусиазъм. Доброто настроение и детският смях съпровождаха празничното събитие под звуците на коледни песни и аромата на топъл чай. Освен това за всеки участник имаше коледен подарък под формата на лакомства.

Това беше нашият празник – весел, пълен с усмивки, радост, игри и изненади. Това му трябва на едно дете, а това е лесно достижимо, когато има грижа и любов. Щастливи сме и ние – хората от нашия екип, че с този празник успяхме да зарадваме нашите деца, децата с чиито мечти живеем.

Публикувано в: Новини