снимка_site

15/03/2016 – Водещото дружество за потребителско финансиране УниКредит Кънсюмър Файненсинг дари 15 000 лева за децата от програмите на SOS Детски селища България. Средствата ще бъдат използвани за покриване на разходи, свързани с отглеждането и възпитанието на децата, за които сдружението се грижи. Дарението беше връчено през март на г-н Пламен Стоянов, Национален изп. директор на SOS Детски селища България от финансовия директор на УниКредит Кънсюмър Файненсинг – г-н Димитър Тодоров по време на среща с младежи от SOS Младежки домове София.

Дарението на УниКредит Кънсюмър Файненсинг замества традиционните фирмени новогодишни подаръци, които дружеството иначе прави за своите партньори.

„Горди и щастливи сме, че и през тази година продължихме добрата традиция и успяхме да подкрепим SOS Детски селища България. За нас е чест и удоволствие да бъдем един от дългосрочните корпоративни партньори на Сдружението в помощ на децата в риск в България“, каза Димитър Тодоров.

„Ние и политиците правим политика, но ние я правим по правилния начин. Всяко дете има нужда от двама родители. И ако SOS Детски селища България осигурява ежедневно майчините грижи на своите възпитаници, то дарители като УниКредит Кънсюмър Файненсинг предоставят бащината подкрепа за развитието и израстването на деца, лишени от родителска грижа”, заяви Пламен Стоянов.

В продължение на повече от четвърт век SOS Детски селища България осигурява семейство и здравословна среда за развитието и израстването на лишени от родителска грижа деца и такива, които са в риск да загубят закрилата на своите родители. Чрез своите интегрирани програми „SOS Детско селище“ в двете локации София-Перник и В.Търново-Габрово-Трявна Организацията предлага семеен тип грижа и подкрепа на семейството.

Публикувано в: Новини