UCCF Poster SOS 480x680 mm

УниКредит Кънсюмър Файненсинг стартира на 1 септември 2012 г. трета по ред дарителска инициатива в подкрепа на SOS Детски селища България. Компанията ще дарява по 1 лев за всеки отпуснат кредит за периода 1 – 30 септември.  

Тази година в кампанията ще се включат и партньори на УниКредит Кънсюмър Файненсинг. Търговска верига Зора, хипермаркети Практикер, мебелен магазин Лабиринт, PCStore и Рейнбоу България също ще подадат ръка на децата в нужда, като всяка от компаниите ще дарява по още 1 лев за кредитите отпуснати в техните търговски обекти.  

Събраните средства ще бъдат използвани за набавяне на учебници, ученически пособия и помагала, необходими за началото на новата учебна година, както и за покриване на образователни разходи на децата и младежите от SOS детските селища, младежките домове и центровете за семейно консултиране и подкрепа на Сдружението.

Традиционно през месец септември семействата отделят средства за подготовка за учебната година и първия учебен ден. За децата от SOS Детски селища, лишени от родителска грижа, ще се погрижим ние, заедно с търговските ни партньори и клиенти. Щастливи сме, че успяхме да въвлечем повече компании в тази инициатива, защото вярваме, че хубавите неща не трябва да се случват само на Коледа”, каза Борислав Генов, търговски директор в УниКредит Кънсюмър Файненсинг.   

Кампанията е в продължение на инициативата „Заедно сбъдваме детски мечти“, с която УниКредит Кънсюмър Файненсинг подкрепя от 2010 г. каузата на SOS Детски селища за пълен с обич дом за всяко дете. Фирмата подпомогна децата, лишени от родителска грижа, чрез покриване на едномесечните разходи за храна и облекло на семействата от SOS селището в Дрен. Освен това УниКредит Кънсюмър Файненсинг осигури на децата през 2011 г.  мечтаната им лятна ваканция на море.  

Публикувано в: Новини