Snimka final_2

15/04/2013 – На 27 април от 12.30 ч., тийнейджърите на АВО-Бел за четвърта поредна година ще пренесат в Сердика Център атмосферата на целия англоезичен свят, като ще съберат на едно място кулинарните традиции на Стара Англия, ястията и напитките на Новия Свят и екзотиката на Азия и Африка.

Тази година сладкият базар ще бъде посветен на предстоящите Великденски празници и в него ще участват рекорден брой отбори – 66 отбора с над 470 ентусиазирани участника ще представят пред посетителите на Сердика Център ястия, напитки и тардиции от Англия, Ирландия, Малта, САЩ, Канада, Австралия, Нова Зеландия, Бахамите, Ямайка, Кения, Зимбабве, ЮАР и Сингапур.

За първи път в надпреварата за най-вкусни ястия и най-красива маса ще се включи и отбор младежи от SOS Детски селища, които ще подредят на своята трапеза изкушения от слънчева Ямайка.

Водещ на сладката фиеста отново ще бъде знаменития кулинар Ути Бъчваров. Той ще има тежката и отговорна задача да опита всички ястия и да излъчи отбор-победител, който да гостува в неговото предаване и да представи пред цяла България своите рецепти.

По традиция благотворителния базар се провежда в подкрепа на SOS Детски селища България, като всички събрани средства ще се използват за осигуряване достъп до образование на децата, подпомагани чрез един от центровете за семейно консултиране и подкрепа на SOS Детски селища България.

Трите предходни издания на сладкия благотворителен базар събраха за благородната кауза на SOS Детски селища над 8 100 лв. Надяваме се тази година значително да увеличим тази сума, така че ЕЛАТЕ, ХАПНЕТЕ, ЗАБАВЛЯВАЙТЕ СЕ И ПОМОГНЕТЕ!

Събитието ще се проведе с любезното съдействие на Столична Община и Сердика Център и с медийното партньорство на БНТ, БГ Радио и Радио 1, Метрореклама, BG МАМА, сп. Мениджър.

Партньори на събитието са: вода „Белисима”, Пикадили, Orange center, Пицарии ВЕРДИ, Carnival Kids, КРЕО, Bra Clinic, SugarLand.

Публикувано в: Новини