23062016_site

28/06/2016 – Торта, кукла, топка и… Любов, мама, тате, обич… Това са подаръците, които според двадесет деца от Центъра за обществена  подкрепа във Велико Търново, трябва да бъдат получавани на рождения ни ден. За втора поредна година с торта, песни и игри децата от Центъра отпразнуваха своя празнуван или непразнуван рожден ден, а заедно с това  и 23 юни – Международния ден на SOS детските селища.

„Щастливо детство за всяко дете“ е каузата, за която работим всички. Ежедневието все още ни среща с деца, които не празнуват своя рожден ден, споделиха Надя, Зорница и Албена от Центъра. Днес попитахме част от тях какво трябва да получи едно дете за своя рожден ден. Не сме изненадани, че написаха  „любов“, „мама“ и „татко“. Някои не празнуват вкъщи този празник, други просто нямат средства. А децата са деца и празникът е празник, когато има състезания, смях, омазани с торта детски усти, усмихнати очи и разбира се – подаръци.

Помолихме Памела със завързани очи да вади от торбата плюшени играчки и всяко дете да получи своя малък подарък. Състезанията с вода, писането на приказка за рожден ден, новите знания за нашата организация и нейната мисия, идеята на Херман Гмайнер отпреди 67 години – всичко това е част от нашата работа с деца и родители. Музиката, настроението и смеха, но и индивидуалния подход към децата, както грижата и желанието ни да направим деня им цветен – с това ни разпознават в общността.

Албена Прокопиева

Ръководител Центърa ни за обществена подкрепа във В.Търново

Публикувано в: Новини