logo_kids2_SMALL

26/03/2015Дружеството продължава партньорството си с SOS Детски селища и през 2015 година. За поредна година Техем, водещата фирма в областта на топлинното счетоводство в България, подкрепя с дарение SOS приемното семейство на Ирена и Стефан Василкьови от село Дрен. Дарението е на стойност от 5000 лв. и е предназначено за семейството, което се грижи за четири деца. Фирмата е съпричастна с каузата SOS Детски селища България и подкрепя SOS приемното семейство от 2011 г. насам.

С този дарителски жест Техем за пореден път затвърди поведение на корпоративен социален гражданин. През 2011 г. фирмата за първи път запали пет пламъчета в символичен SOS дом. Техем продължи да се грижи както за отоплението на приемното семейство, така и за топлината в сърцата на децата. През три последователни години Дружеството отделя по 1 лев на всеки отпуснат стоков кредит на своите клиенти за SOS приемните семейства от Дрен.

През 2014 г. за първи път SOS Детски селища България, Националният исторически музей и Техем се обединиха около кауза, с която подариха на децата от SOS приемните семейства в село Дрен 10 дни в „Детски образователен център“. 60 деца имаха възможност да се докоснат до съкровищата в Националния исторически музей, както и да играят и да се учат в специално изградения с помощта на Техем, музеен детски образователен център.

Техем избра да подкрепя отново SOS приемно семействo, защото всяко дете заслужава топлина и спокойствие, за да развива заложбите си”, заяви Милена Стоянова, управител на Техем.  

Публикувано в: Новини