OLYMPUS DIGITAL CAMERA

21/12/2015 – За поредна година студентите от Правната клиника на факултета, провокирани от гл. ас. Борислав Борисов, превърнаха един декемврийски ден в празник за децата, подкрепяни от Центъра. Освен торби с лакомства, плодове и играчки, каквито повечето от децата гледат с възхита, студентите и тази година подариха на децата най-чудния подарък – време да направят нещо заедно.

Освен че изработиха картичка, декупажна играчка, коледно чорапче, цветна шишарка и какво ли още не, студентите „обуха“ детските обувки и посветиха часове преди поредния колоквиум или лекция на малчуганите. Говориха си за съществуването на дядо Коледа, за смисъла на играчките, които закачаме на елхите, за умението да бъдем добри. Помогнаха на децата да се отпуснат и да направят коледна играчка със своите ръце. С неподправен интерес се включиха в детските игри.

Повечето бъдещи юристи си тръгнаха с въпроса „Кога и какво още да направим за тези страхотни деца?“, а някои от децата изобщо не искаха да тръгват. Родителите на малкия Йоан се обадиха в Центъра на другия ден, за да търсят телефон на баткото – студент Вълю Анчев, защото детето не спало и плакало за него. В това е смисълът на ДОБРОТО, което тъй много спрягаме по Коледa – да оцветиш с любов малко от времето на трудно растящо дете. Да отвориш не просто джобовете си и да дариш левче, а да дариш усмивка, приятелство, заразна „обич“!

Искаме от името на двадесетте деца, участвали в празника, както и от името на другите, които не участваха, но получиха своите коледни торбички, да кажем БЛАГОДАРИМ ВИ, СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ ОТ ЮРИДИЧЕСКИЯ ФАКУЛТЕТ.

 

Албена Прокопиева,

Ръководител Център за обществена подкрепа, В.Търново

 

Публикувано в: Новини