Mother and 2 kids_new

                  

14/01/2013 – На 15 януари 2013 година Центърът за обществена подкрепа – В. Търново на SOS Детски селища България започва изпълнението на проект „Деца и семейства без насилие“. Проектът е финансиран от Фондация „Български фонд за жените“  с  3961 лева и е насочен към превенция на домашното насилие чрез подкрепа на млади родители в детски градини.

През декември 2012 г. Сдружение SOS Детски селища България подписа с Фондация „Български фонд на жените“ договор за безвъзмездна финансова помощ на стойност 3961 лева за изпълнение на проект „Деца и семейства без насилие“. Проектът е вторият класиран в конкурса на Български фонд за жените и Движение „Милион жени за милион добрини“ за превенция на домашното насилие чрез подкрепа на млади  родители в детски градини и училища.

Ще се реализира в партньорство с две детски градини във В.Търново за срок от 8 месеца и цели да предложи нов модел за превенция на домашното насилие – чрез подкрепа на деца, родители и специалисти в детски градини. Специфични цели на проекта са ранното разпознаване на симптомите на домашно насилие и агресия, постигането на адекватен професионален отговор от страна на детските педагози, постигане на гъвкава комуникация между деца, родители и професионалисти. Проектът ще работи и за повишена информираност на общността относно причините за насилието в домашна среда.

Дейностите са насочени както към родителите и педагозите, така и към самите деца – с предложения за няколко детски ателиета и карнавал на добрите герои.

 

Публикувано в: Новини