site

02/08/2017 – На 19 юли SOS Центърът ни за обществена подкрепа в Габрово отбеляза своя 10-годишен юбилей в местността Градище край гр. Габрово. Празникът премина под мотото Да правиш добро е лесно, когато мнозина помагат“ – думите, изречени от Херман Гмайнер, основоположника на SOS идеята.

На празника присъстваха колеги, приятели, партньори и съмишленици. Събитието уважиха дългогодишните ни партньори в лицето на Община Габрово и Община Трявна, Дирекция „Социално подпомагане“ Габрово, БЧК Габрово, представители на социалните услуги в общността, както и множество съмишленици и дарители, без чиято подкрепа не би било възможно през изминалите 10 години да подкрепим 790 деца от 450 семейства.

На живописната поляна под открито небе всички заедно дадохме свобода на доброто настроение. Децата и доброволците от БЧК търсиха късове от древна карта, за да открият съкровището и скритото в ковчежето послание „Богатството е там, където са приятелите“. Деси и Вили, подкрепяни от SOS Центъра, отправиха своя музикален поздрав към присъстващите от импровизираната сцена на поляната. Преди да разрежем празничната торта, служители от ОД на МВР Габрово направиха за децата и гостите на празника демонстрация с полицейско куче. В края на празника си пожелахме още 10 години ползотворни партньорства и много съвместни инициативи за по-доброто бъдеще за децата.

Екип на SOS Център за обществена подкрепа в Габрово

Публикувано в: Новини