telerikLogo-web-225x90px_SMALL

 

24/01/2013 – В края на миналата година към фирмите, които подкрепят SOS Детски селища България като корпоративни семейни спонсори, се присъедини Телерик АД – иновативна софтуерна компания, определяна като „най-добър работодател“ в България от 2007 година насам в категорията „малки и средни предприятия“, чиито служители застанаха зад SOS каузата и подкрепиха ръководството си в решението да покаже трайна социална ангажираност към децата.

Първите ни срещи с Телерик започнаха преди няколко години, когато фирмата беше гост на наше благотворително събитие и с дарението си допринесе за „Светлина за щастливо детство“. Няколко поредни години фирмата участва и в кампанията ни за продажба на Коледни картички, а през октомври 2012 служители на Телерик се включиха във футболния турнир „Аз съм част от Отбора“, в който заедно с младежи от SOS Детски селища България и представители на други големи дарители на Сдружението споделиха емоциите и удоволствието от играта.

Сякаш естествено, приятелството между Телерик и SOS Детски селища България премина на ново ниво – поемане на траен социален ангажимент от страна на фирмата като златен корпоративен семеен спонсор на едно семейство от SOS Детско селище Дрен – семейството на мама Вержи. Така, ръководството и служителите на фирмата са съпричастни към нуждите на шестте деца, за да могат те да израснат сред топлината и сигурността на семейството, да получат образование и да се подготвят за бъдещия си самостоятелен живот.

Всички в екипа на Телерик много се вълнуваме за сътрудничеството ни с вас.“ – споделиха от фирмата в очакване на първата си среща с SOS семейството. Вълнението е двупосочно – малчуганите от Къща 11 също с трепет чакат на гости новите си приятели.

През 2013 година, освен Телерик АД, в грижата ни за децата от SOS семействата ни помагат и Банка ДСК АД като златен корпоративен спонсор на едно семейство от Трявна и едно семейство от Дрен (от 2011 година), Мобилтел ЕАД като златен спонсор на едно семейство от Трявна (от 2007 година), и ЗК УНИКА АД като корпоративен спонсор бронзово ниво на едно семейство от Трявна (от 2011 година).

Ние разчитаме на тези фирми като дългосрочни партньори, а хората там знаят, че всяка една детска усмивка е безценна.

Публикувано в: Новини