SMALL

19/12/2013 – На 6-ти декември се проведе 20 юбилеен национален спортен шампионат „СПОРТЪТ ДОСТЪПЕН ЗА ВСИЧКИ ДЕЦА“, организиран от БСФДЛРГ. Тази година отново участвахме с отбори в 3 спорта – лека атлетика, тенис на маса и баскетбол с  осем състезатели. Съперници ни бяха общо 243 състезатели от 20 ДДЛРГ. Състезанията се проведоха в зала „Арена-Армеец“ в гр. София.

Първият старт беше лека атлетика – гладко бягане 1000. Участвахме с две момчета – Станислав и Николай. Заложихме големи надежди на Станислав, защото миналата година той беше първи. И двамата бягаха добре, но за съжаление момчетата не разчетоха добре силите си и останаха извън призовата тройка. След това започнаха и другите спортове. На тенис на маса също имахме надежди за медал, защото Илиян Минков миналата година стана национален първенец, но в по-ниската възрастова група. Въпреки, че се състезава с по-големи от него момчета, постигна две победи, но в третата среща загуби от бъдещия национален шампион и отпадна от надпреварата ( на крачка от битката са бронза). Николай и Петър загубиха още първите си срещи по тенис. И тук без медал. Момичетата Мария, Даниела, Ева и Ремзие не успяха да се справят с равностоен противник и загубиха срещата си по баскетбол с 5 на 3 коша. Изключително драматично се разви спорът по баскетбол при момчетата. Илиян, Николай и Станислав победиха в първата среща отборa на Хасково. Надеждата ни отново се върна поне тук да спечелим медал, но късметът ни този ден въобще не ни навести. Втората среща водехме с 3 на 1 коша срещу Първомай. Играхме за трето място срещу Ракитово, но вече без желание и там загубихме. Тази година не ни провървя, но се надяваме, че на другия турнир ще се представим по-добре.

Официални гости бяха волейболните звезди Любо Ганев и Борислав Къосев, звездите на леката атлетика Тереза Маринова и Стефка Костадинова, щангистът Нураир Нурикян. Забавляваха ни също Ангел и Мойсей, Астор и Хайгашот Агасян. Всички деца получиха фланелки и подаръци от организаторите.

Публикувано в: Новини