DSC00388_small

20/05/2013 – На 16 май 2013 г. на вълнуващо тържество в зала „Царевец“ на хотел „Премиер“ във Велико Търново младежите, девойките и екипите от двата SOS Младежки домове във Велико Търново пожелаха „на добър час и попътен вятър“ на абитуриентите: Анелия, Даниела, Ирина, Стефка, Яница, Витка, Мартина, Веселина и Николай.

Скъп гост на тържеството бе чл.кор.проф.дюн. конституционен съдия Цанка Цанкова – зам. председател на УС на Сдружение „SOS Детски селища България“. Радостта ни бе споделена и от г-жа Мая Пешева – директор на Д „СП“ В. Търново, г-жа Росица Димитрова – директор на Д „СДЗ“ в община В. Търново, г-н Иван Христофоров  – директор на Програма Детско селище В. Търново – Габрово – Трявна, SOS-приемни майки, педагози от SOS Детско селище Трявна, много приятели и бивши възпитаници.

През сълзи и усмивки абитуриентите от сърце благодариха на всички сътрудници от SOS Детско селище Трявна, на своите SOS майки и екипа на SOS Младежки домове във Велико Търново за безрезервната любов, подкрепа и грижи. Благодариха за всичко, което направихме, за да се чувстват уверени и сигурни за своя бъдещ самостоятелен живот.

Ние, техните възпитатели, от сърце им пожелахме да се трудят без отдих, да търсят висини и никога да не падат духом!

Милка Илиева – Ръководител на СУ ЦНСТ В. Търново

Мисли и чувства на една абитуриентка

„Веднага в съзнанието ми изниква 10.09.2009 г. На тази дата се промени животът ми за пореден път. Аз постъпих в SOS Младежки дом гр. Велико Търново.

Бях много уплашена, затворена и скрита сама в себе си, но имаше един екип, не едно СЕМЕЙСТВО, което ми подаде ръка и не я пускаше дори за момент.

Искам искрено да благодаря на всички тях, защото всички сме хора, но не и човеци. Но те са доказателство, че да помогнеш и да направиш добро е много по-лесно!

Знам, че настъпва нов етап от живота ми, но това не ме плаши, защото моите възпитатели ми показаха как да видя силата и да открия вярата в себе си!“

Благодаря ви и всички много ви обичам!

Анелия Николова – ЦНСТ II – SOS Младежки дом „ Ильо войвода“4, Велико Търново

Специални благодарности на:
посланичката ни на добра воля Силвия Лулчева и фирмите, които подкрепиха абитуриентите: www.roklite.comwww.obuvalka.comДайхман Търговия с обувкиМодна къща ПарушевФрант.
Публикувано в: Новини