20110330_OneDayManager (2)

За поредна година SOS Детски селища България участва в инициативата на „Джуниър Ачийвмънт България” – Мениджър за един ден. Сдружението беше домакин на две ученички – Ивелина и Филаделфия, които прекараха един работен ден – 29-ти март, в националния офис на SOS Детски селища България.

Момичетата имаха възможност да се запознаят с дейността на Сдружението, с всеки един от служителите и неговите преки отговорности, с връзките и структурата на организацията. Най-много време момичетата прекараха със сътрудниците от отдела „Връзки с обществеността и набиране на средства”, тъй като работата в този отдел кореспондира най-добре с техния профил и интереси в областта на маркетинга и комуникациите. Ивелина и Филаделфия получиха и практически задачи, в които се включиха с ентусиазъм и дадоха своите оригинални решения и препоръки на представени пред тях проблеми. Денят измина неусетно, оставяйки и у гостите, и у домакините приятното усещане за една ползотворна среща на обмен на идеи и практики, както и надеждата за началото на едно ново приятелство между бъдещите мениджъри и служителите на SOS Детски селища България.

„Мениждър за един ден” се организира за десети път с основен организатор „Джуниър Ачийвмънт България”. Тази година събитието бе под патронажа на г-н Симеон Дянков, министър на финансите, и даде възможност на над 1000 ученици да посетят 250 водещи фирми, организации и държавни институции.

Публикувано в: Новини