small

14/04/2014 – На 12 април се състоя петото поредно издание на Сладък базар „Традиции и кухня на англоговорящите държави“, което АВО-Бел Езиков и изпитен център организира в наша подкрепа.

Тази година в базара взеха участие над 50 отбора, които представиха своите кулинарни изкушения на гостите в Mall of Sofia. Именно на тях се падна нелеката задача да решат какво точно да си купят измежду стотиците видове сладки и солени творби, приготвени от децата. На организираната сцена водещият от БГ Радио предостави микрофона освен на популярни поп изпълнители и на деца от езиковия център и SOS Младежки домове София, които също демонстрираха певчески талант.

Нашият отбор „Кленовите листа“, демонстриращ канадската кухня, се представи отлично и набързо разпродаде „Лейзи дейзи кейка“, мъфините с кленов сироп и овесените бисквити с червена боровинка. Приятелите ни от Д-р Йоткер също ни оказаха подкрепа в набирането на средства, като предоставиха всичко необходимо на място и нашите деца бързо приготвиха вкусни кремове.

В крайна сметка, съвсем очаквано сладкият базар събра рекордната сума от 7480 лв., от които 360 лв. бяха събрани от представящите нашия отбор Калинка (капитан), Галка, Мел, Ангел, Оми, Живко, Недялко и Паруш. Изказваме благодарности на АВО-Бел Езиков и изпитен център, на нашите партньори от  Д-р Йоткер, както и на всички участници, превърнали този традиционен вече сладък базар в един голям празник!

Публикувано в: Новини