20120131_Ski_school

Благодарение на любезното съдействие на Ски и сноуборд училище „Марина спорт” в лицето на нейния управител Марина Тепавичарова, група младежи от SOS Младежки домове София прекараха три уникални уикенда в зимната планина, карайки ски и сноуборд на хижа Алеко, Витоша.

Оставихме се в ръцете на опитния екип от ски учители, който веднага ни разпредели по групи: начинаещи и малко по-напреднали. Всички младежи с желание се включиха в занятията, спазваха указанията и изискванията и се стремяха да изпълняват правилно всяко зададено упражнение.

За Радостин, Исус, Петър, Калинка и Атанаска бе предизвикателство да овладеят скоростта по ски пистите. Е, все пак не мина без падания, но нали така се учи всеки млад скиор. В крайна сметка в последния ден (29.01.2012 г.) те се представиха отлично в импровизираното ски-слалом състезание и заслужено получиха диплома от своя ски учител Сашо за ниво А-3.

Роберто, Симеон и Моника, заедно с други деца също придобиха основните и най-важни умения за всеки начинаещ скиор на детския ски влек.

Някои от нас, в лицето на Асен и моя милост „дезертирахме” набързо от ските и предпочетохме сноуборд уроците. И пак благодарности на Марина Тепавичарова, която угоди на нашия каприз. За няколкото дни, под строгия и прецизен поглед на нашия млад, но опитен сноуборд инструктор Тони ние значително подобрихме задържането си върху дъската и започнахме по-смело да се спускаме по склона.

В неделя, тръгвайки си от Витоша вече започнахме да „кроим” планове за нови подвизи и всички без изключение си пожелахме това да не е нашия последен ден в планината, а напротив, това да е само началото в зародилата се любов към зимните спортове.

Марин Зарков, Ръководител

SOS Младежки домове София

 

Публикувано в: Новини