KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

01/08/2014 – И тази година за пореден път децата, настанени в 12-те приемни семейства на SOS Детско селище Дрен, летуваха на българското Черноморие. По-малките бяха в Царево в х-л „Панорама“, а по-големите във ваканционно еко селище „Родни простори“  Приморско.С групата на малките имаше и четири студентки – доброволки от Холандия, които организираха интересни забавления за децата.

За по-големите имаше разнообразни състезателни игри на плажа и на басейна, мачове по футбол и волейбол, тенис на маса, лятно кино, дискотеки, Нептунова вечер, вечер на таланта и много други.

Много важно за децата бе и общуването им с деца от другите групи в лагера. Те бързо завързаха нови приятелства с деца от Стара Загора, Велинград и Украйна.

Децата се прибраха в селището с много нови впечатления и приятели.

В селището ваканцията продължава. За децата организираме различни дейности – от 04.08. стартира лятно училище в Националния исторически музей, с подкрепата на „Техем“, посещения на басейн в Парк „Рила“ Дупница, участие на група „Сладки дренки“ в концерт на хижа „Скакавица“, риболовни излети на яз. Червена могила и др.

Децата от SOS Детско селище Трявна също поздравиха морето. Тяхната почивка беше в периода 23-30 юни в комплекс „Русалка“ на Златни пясъци.

Публикувано в: Новини