IMG_20160729_203149_site

12/08/2016 – Зумба, огнен хепънинг, песни, танци, лятно кино, театър, велосипеди, ролери, басейни, разходки, пикници, мекички, мъфини, книжки, карти, монополи, морски лагер… Лятото за децата в SOS Малък семеен дом „Чардафон“ в Габрово е шарено.

Съвсем наскоро те се запознаха с младежи от Швейцария, с които обмениха опит, завързаха невероятни приятелства и се запалиха по зумбата. Включиха се и в един огнен хепънинг – инициатива на Общинския съвет в Габрово. Преди огненото шоу всички се насладиха на танците и песните на различни формации и изпълнители от града.

Децата редовно ходят на лятно кино. Гледат комедии, хапват пуканки и се забавляват. Всичко това се случва на поляната пред читалището в квартала им. Съвсем скоро малчуганите бяха и на театър на открито. Последно гледаха „Духът на Кармен“.

Карането на колело и на ролери, ходенето на басейни и на разходки, срещите с приятели и приготвянето на домашни мекички и мъфини е почти ежедневие.
Разбира се, децата намират време и да прочетат по някоя и друга книжка от списъка с препоръчителна литература от училище, а когато навън е много горещо, предпочитат да си стоят вкъщи и да рисуват или да плетат прекрасни гривни.
Вечер играят карти, монополи или майсторят цветя от плат. По-малките не си лягат без приказка за лека нощ. Понякога си организират и пижамено парти.
В малък семеен дом „Чардафон“ често идват специалисти по кариерно ориентиране, които провеждат срещи с по-големите деца с цел тяхното бъдещо развитие. До края на лятото предстои един морски лагер и множество разходки, пикници, басейни и разбира се, четене на книги!

Публикувано в: Новини