WP_20151030_002_za site

02/11/2015 – На 29.10.2015 г. в Центъра за обществена подкрепа „Шанс“ към Сдружение SOS Детски селища България се проведе ежегодната среща на Сдружението и отделите за закрила на детето в град София. Програмата на деня включи:

1) Представяне на работата на мобилния екип към Центъра за обществена подкрепа „Шанс“ по проект „Подай ръка – мобилни екипи за подкрепа на деца и семейства в общността“, който се реализира с финансовата подкрепа на Конфедерация Швейцария чрез Фонд за реформи, свързани с участието на гражданското общество.

2) Представяне на промените в организацията и плановете за дългосрочно стратегическо развитие на Сдружение SOS Детски селища България.

3) Информация за мрежата от SOS приемни семейства в София и в Перник.

4) Актуални предизвикателства в работата на отделите за закрила на детето и Центровете за обществена подкрепа.

5) Продължаване на доброто сътрудничество.

6) Дискусия по актуални въпроси.

Благодарим на колегите, които се отзоваха на поканата ни и се включиха в дискусиите с интересни и конструктивни предложения. Благодарим също и за положителната оценка за досегашната ни съвместна работа, която бе определена с изрази като „висок професионализъм“, „мобилност и партньорство“, „доверие“, „внимание към детайла“, „реална подкрепа за интереса на детето и семейството“.

Публикувано в: Новини