img-26e85c5bb3d21472c57bfb4c09d3afe7-v_site

10/02/2017 – Природен парк Витоша посрещна момчетата и момичетата от двата ни SOS Младежки дома “Приятели” и „Мечтатели“ в гр. София. със снежна красота и много предизвикателства. Двудневният престой на 5 и 6 февруари в хижа „Планинарска песен“ беше своеобразен тест, изпитание на духа и издръжливостта на всички, младежи и възрастни.

Суровите зимни условия бяха добре подчертани от липсата на условия и отопление в хижата. Някои от младежите и девойките се опитаха да приложат своите умения в паленето на печка на твърдо гориво. Наистина усилията винаги се възнаграждават с добри резултати – дори с мокрите дърва, завещани от стопаните на хижата, имаше топлина поне за известно време.

Липсата на какъвто и да е персонал през втория ден от престоя ни научи да разчитаме сами на себе си в трудни моменти. Студът беше успешно компенсиран с много музика, танци, настроение и усмивки.

Да, усмивката наистина стопля, а времето бързо лети, когато има забавление, бой със снежни топки, прокарване на пъртини и изкопаване на снежно иглу. И все пак у дома е най-хубаво.

А от всяко приключение има поука! За нас тя бе, че посещението в хижа „Планинарска песен“ е за търсачите на силни усещания.

 

Дамянка Миркова

Социален работник,

SOS Младежки домове София

Публикувано в: Новини