СНИМКА_small

29/03/2013 – Днес Президентът на Република България посети SOS Детско селище в град Трявна. Децата го посрещнаха топло и сърдечно, а той ги дари с внимание, прегръдки и разбира се, поръката да се учат и спортуват много, защото това ще им помогне, когато пораснат.

Г-н Плевнелиев живо се интересуваше от живота на децата в селището, от възможностите, които предоставяме за тяхното развитие, и от състоянието на хората и материалната база след ураганните ветрове на 14 и 15 март.

Той посети и най-младото приемно семейство – това на Лили и Младен Недялкови, които отскоро се грижат за четири дечица. Запознахме го и с приоритетите в нашата работа.

“Впечатлен съм” – сподели Президентът. „Поздравявам ви за постигнатото досега и за това, което продължавате да правите за българските деца.

Националният директор на SOS Детски селища България – г-н Пламен Стоянов и Директорът Програма “SOS Детско селище В.Търново-Габрово-Трявна“ – г-н Иван Христофоров изложиха и някои от наболелите ни проблеми – а именно въпроси, свързани с държавното финансиране, работата на НПО по програмите за енергийна ефективност, младежката трудова заетост и др.

На срещата присъстваха областният управител на Габрово – г-н Мариян Костадинов и кметът на град Трявна – г-н Драгомир Николов, които представиха свои виждания за развитието и проблемите на региона и града.

В края на срещата, преминала в чудесна атмосфера, г-н Христофоров покани Президента на тържеството по случай 20 години от създаването на SOS Детското селище през месец септември.

Публикувано в: Новини