20120623_Dren Celebration 250

24/06/2012 – На 23 юни в детското селище в Дрен бе отбелязан международния ден на SOS Детски селища.

Празникът започна от сутринта, когато дойдоха първите гости – служителите от Банка ДСК. Те веднага бяха заобиколени от децата и започнаха весели игри на спортната площадка и в залата. На къщата, чийто корпоративен семеен спонсор е Банката, бе поставен плакет в знак на благодарност за подкрепата.

След обяд тържествата продължиха. Дупнишки художници, приятели на ръководителя на детската работилница за приложни изкуства Андрей Севдин, бяха дошли да поздравят децата и да рисуват заедно с тях. Дори и краткотрайният дъжд не можа да охлади ентусиазма на малките художници. Всички заедно направиха едно прекрасно пано, което бе закачено в залата на селището.

Като на всеки голям празник децата и гостите бяха поздравени от Директора Програма SOS Детско селище г-н Мариян Дянков. След това на сцената излязоха оркестър „Сладки дренки” и групата за народно пеене при SOS Детско селище Дрен. След тях се появиха и артистите от театър „ПАН”, които забавляваха публиката. Специални гости на празника бяха и деца от дом „Радост” в с. Дрен и техните възпитатели. Последва дискотека и лагерен огън, който донесе нови емоции и вълнения.

Накрая уморени, но много щастливи, децата се прибраха в по домовете си.

Публикувано в: Новини