20110320_RoadSafety

На 3 март – националния празник на Република България, в SOS детско селище Дрен, община Радомир се проведе весел детски празник по пътна безопасност „С Пижо и Пенда срещу войната по пътищата на страната” като продължение на кампанията „Да запазим децата на пътя”.

Децата от SOS детското селище и децата от Детския Център „Весел столичен светофар” към Съвета по безопасност на движението на децата в София при Столична община, заедно с Пижо, Пенда и игривото коте Стоп-ко Топ-ко станаха непринудени участници в един интересен и занимателен урок за правилата на уличното движение, подготвен и организиран безвъзмездно от г-н Симеон Симов – Секретар на Съвета по безопасност на движението на децата в София. Той обяви старта на Състезание по пътна безопасност и покани децата от SOS Детски селища България да се включат в него, като на 1 юни 2011 г. – Международния ден на детето, ще бъдат обявени резултатите и наградени победителите в тази благородна надпревара.

Благодарим на Столична община, Главна дирекция „Охранителна полиция” , отдел „Пътна полиция” при СДВР, „Кълвача Газ” АД, „Еридан – Транс”, сладкарница „Пчела”, г-н Захари Сръндев, семейство Ивета Кирилова – Зизи и Даниел Иванов и медийните партньори – Българска национална телевизия и Българско национално радио за празника и щастливите детски усмивки.

 

Публикувано в: Новини