20120702_Zdravko crop

02.07.2012 – ЦНСТ–Малък семеен дом „Надежда“ гр. Велико Търново отново има повод за радост. Републиканският шампион по бокс  – Здравко Попов,  завоюва сребърен медал на Европейското първенство за юноши  до шестнадесет години, провело се от 23 до 30 юни 2012 в зала „Универсиада“, гр. София. Успехът му е очакван от възпитателите и закономерен според треньорите, защото само през този сезон  момчето защити две републикански титли и добави към колекцията си още два златни медала.

Той взриви залата с експлозивните си влизания срещу силния физически Азимов и доказа, че е номер едно в Европа“ – споделя Е. Донев – треньор на боксов клуб „Ивайло-99“ гр. В.Търново, който счита, че Здравко е достоен и за първото място в този турнир.

След дългото отсъствие Здравко побърза да види приятелите си от МСД, да сподели преживяванията си, да покаже снимки от първенството. Срещата с останалите деца винаги е вълнуваща, а след успешните състезания той е много амбициран да достига върхове в този нелек, мъжки спорт. Но сега започва лятната му ваканция, предстои му почивка и време за семейството и приятелите. А  през септември  – тренировъчен  лагер в Русия.

С нескрита гордост екипът на ЦНСТ – МСД „Надежда“ честити поредния успех на Здравко. За всички негови възпитатели е удовлетворение да наблюдават израстването на едно момче в целеустремен и отговорен младеж, който знае какво иска и все повече вярва в собствените си сили.

 

Иваничка Лечева

/възпитател в ЦНСТ-МСД „Надежда“ /

Публикувано в: Новини