20120601_RFBB_Dren

01/06/2012 – Както всяка година и тази не направи изключение за децата в SOS Детско селище Дрен – те се забавляваха и получиха различни изненади за 1ви юни, специалният ден за всяко дете.

С финансовата подкрепа на Райфайзенбанк беше организирано детско парти в селището. Банката нееднократно подкрепя дейността на SOS Детски селища България, а в последните три последователни години подпомага проекти на Сдружението чрез кампанията «Избери, за да помогнеш». Първоюнският празник в селището беше една чудесна възможност служителите на Банката да се запознаят и с децата, които подкрепят чрез тазгодишния проект «Бъдеще и за мен», насочен към деца с проблеми в развитието.

Тържеството събра всички обитатели и гости на селището в амфитеатъра. Гости на детския празник бяха г-н Светослав Костов, управител на регион София Запад на Райфайзенбанк, служители от банката, националният директор на SOS Детски селища България г-н Стоянов, учители, хора от селото.

Водещите на шоуто от парти агенция «Джули Марули» доста се постараха децата да не скучаят и организираха различни развлекателни и състезателни игри за тях. Децата от своя страна се включиха активно в програмата с изпълнение на тарамбуки, представено от окрестър «Сладки дренки». В цялото селище се носеше музика, а изрисуваните лица на децата допълваха празничната атмосфера. Празненството беше за малчуганите и те наистина бяха най-щастливи. Игрите продължиха на надуваемия замък, издигнат в двора на селището. Празникът завърши с огромна торта, царевични пръчици «Зайо Байо» и подаръци.

Кампанията на Райфайзенбанк “Избери, за да помогнеш” 2011 г. набра 22 334 лв. в подкрепа на проекта на SOS Детски селища България “Бъдеще и за мен” за оказване на помощ на деца, лишени от родителска грижа и деца, които са в риск да загубят подкрепата на своите родители. Средствата бяха събрани от лични дарения на 152 служителите на Групата Райфайзен, от дарения, постъпили директно по сметките на организацията, от дарителски SMS-и, както и от банката, която за всяко направено дарение от свой служител добавяше по още 100 лв.

Със средствата от кампанията помощ ще получат 100 деца, включени в програмите за семейно-ориентирана грижа в SOS Детските селища и SOS Младежките домове, както и в програмите по превенция на изоставянето в центровете за семейно консултиране и подкрепа на SOS Детски селища България.

Публикувано в: Новини