DSC09684re

25/06/2012 – На 23 юни 2012 за пръв път SOS Младежки домове град София организираха и проведоха футболен турнир, в който се включиха отбори на двата младежки дома „Приятели“ и „Мечтатели“, както и отбори на две от фирмите, които подкрепят Сдружението като корпоративни партньори – УниКредит Кънсюмър Файненсинг и ЗК УНИКА. Денят беше специален за младите хора и заради това, че съвпадна с международния празник на SOS Детски селища.

В ранната съботна сутрин отборите се събраха на игрището, което беше безвъзмездно предоставено от ръководството на НСА за случая. Младежите и техните възпитатели се вълнуваха, тъй като това беше първа подобна проява за тях. Двата фирмени отбора, макар и доста по-опитни в подобни прояви, също очакваха с нетърпение началото на състезанието.

Първият мач между отборите на УниКредит и Уника завърши с победа на играчите от застрахователната компания (1:4). Вторият двубой срещна представителите на двата младежки дома. В него седморката на „Мечтатели“ надви отбора на връстниците си от „Приятели“ с 2:1. Мачът за трето място срещна служителите на „УниКредит Кънсюмър Файненсинг“ („черните“) с момчетата от „Приятели“. В оспорвана борба УниКредит се наложи с 3:1. Финалният двубой беше между младежите от „Мечтатели“ и „белият“ отбор – на ЗК УНИКА. В него УНИКА грабна първото място с 2:1. В отборите на SOS Детски селища взеха участие наравно с момчетата и две девойки – Атанаска Митрова (“Мечтатели”) и Елизабет Манчева (“Приятели”), които също се представиха достойно. По време на турнира се забавляваха не само играчите на терена, но и агитката, която с бурни възгласи подкрепяше фаворитите си.

Импровизираната церемония по награждаването отличи с приз за най-добър футболист Любомир Ахади от отбора на „Приятели“, който игра блестящо, въпреки гипсираната си  ръка. Награда за най-добър вратар получи Асен Никлев („Мечтатели“).  А отборите на УНИКА и УниКредит направиха още един жест на внимание към своите нови приятели от SOS – и двата отбора подариха спечелените от тях купи на съперниците си от SOS Младежките домове.

В горещия юнски ден всички участници си стиснаха ръцете, поздравиха се за добрата игра и си пожелаха да се срещнат скоро отново, и да се състезават с нови сили и енергия.

Благодарим на екипите на УниКредит Кънсюмър Файненсинг и ЗК Уника за отделеното време и за ентусиазма, с който се включиха в турнира, и ги очакваме за следващи срещи.

Статистика:

УНИКРЕДИТ – УНИКА   – 1:4

“МЕЧТАТЕЛИ” – “ПРИЯТЕЛИ”  – 2:1

“ПРИЯТЕЛИ” – УНИКРЕДИТ   – 1:3  (мач за трето място)

“МЕЧТАТЕЛИ” – УНИКА  – 1:2 (финал)

Класиране:

1-во място УНИКА

2-ро място “МЕЧТАТЕЛИ”

3-то място УНИКРЕДИТ

4-то място “ПРИЯТЕЛИ”

 

Публикувано в: Новини