final

04/06/2013 – Много млади хора, настроение, усмивки, спомени от весели преживявания, стари приятели. Това е първата организирана среща на възпитаниците, напуснали  SOS Младежките домове в София. Преди девет години първите пораснали деца на SOS Детски селища България напускат SOS грижата и стават самостоятелни. Оттогава до момента около 60 младежи вече се справят сами, крачейки смело по пътя на живота.

В очите на всички нас, работили с тези момичета и момчета, се четеше гордост и задоволство от постиженията и развитието на всеки един от тях.

Тези млади хора, които все още наричаме „ деца“ показаха, че са можещи, знаещи и успели.

Повечето от тях градят професионална кариера, други продължават образованието си в различни университети в страната. Има и такива, създали собствени семейства и деца. На този хубав ден присъства и едно от децата на вече порасналата ни девойка – Мюрвет. Други млади майки и татковци с гордост показваха снимки на своите деца.

На тържеството присъстваха националният директор г-н  Пламен Стоянов, който приветства младите хора с много мили думи. Гости от селището и нацоналния офис, настоящи и бивши възпитатели. Специален гост на тържеството беше Силвия Лулчева, усмихната и лъчезарна, съпричастна към живота и съдбата на младите хора.

Публикувано в: Новини