OLYMPUS DIGITAL CAMERA

07/05/2014 – На 26-ти април младежите и децата от SOS Младежки домове и малък семеен дом „Надежда“ във Велико Търново и част от техните възпитатели се включиха за трети пореден път в националната кампания „Да изчистим България за един ден”.

Тази година районът беше пътят до живописната местност „Ксилифор“ в околностите на града. Въоръжени с чували и ръкавици, осигурени от Община Велико Търново и с любезното съдействие на служителите от ТД“Трапезица“ гр. Велико Търново,  младите хора в продължение на няколко часа събраха  оставеното от „добросъвестните туристи“ в двайсетина чувала. Всички със задоволство установиха, че боклукът от миналата година е намалял в пъти.

И тази година спазихме максимата „Трудът краси човека“ и прекарахме  следобеда в забавления и приятни емоции –  игри на федербал, футбол и волейбол. Изненадата за всички нас дойде от ТД “Трапезица“ – бяха осигурили няколко дръвчета, които децата и младежите засадиха и обещаха, че ще се грижат за тях при следващите си излети из тази прекрасна местност. Естествено, че имаше и почерпка, но добрата работа винаги се възнаграждава.

Всички си пожелахме следващата година да ни остане повече време за приятни разходки и игри, отколкото за почистване на остатъците от недобросъвестни псевдотуристи.

Публикувано в: Новини