small

16/12/2014 – На 08.12.2014 г. се проведе традиционният 22 коледен спортен турнир за деца в риск, организиран от БСФДЛРГ. И тази година домакин на състезанията беше зала Арена Армеец София. Нашите представители мериха сили с над 200 свои връстници в спортовете лека атлетика, баскетбол и бадминтон.

Състезанията традиционно започнаха с лека атлетика – бягане на дълги разстояния. Имахме големи надежди за Димитър и Севдалин от SOS младежките домове във В. Търново, които на миналогодишния турнир завършиха съответно на второ и трето място в крайното класиране. Имахме надежди и за Антоанета Димитрова от SOS приемното семейство на мама Фани от детското селище в Трявна, която тренира лека атлетика. Очакванията за златен медал от Тони се потвърдиха и тя безапелационно финишира с най-добро време. Радостта и от спечеления златен медал бе огромна и заслужена. Но малшанс преследваше нашите момчета. В началото на бягането се стигна до падане от няколко състезатели, между което беше и Митко. При падането си той получи контузия, която му попречи да продължи. Оказана му беше навременна лекарска помощ. Момчето, което предизвика падането му се извини и всичко бе в духа на спортния феърплей. Сълзите в очите на Митко обаче бяха доста впечатляващи, но не толкова от болка, а от изгубената възможност отново да се качи на почетната стълбичка като миналата година. Севдалин от своя страна изостана значително от първите, за да помогне на Митко, постара се доста, но силите му достигнаха за петото място в серията.

В състезанията по баскетбол участвахме с отбор в състав Севдалин и Петър от SOS младежките домове във В.Търново и Калин от SOS приемното семейство на мама Марчела от селището в Трявна. Отборите бяха разпределени в две групи по четири отбора. В много оспорвана среща нашите момчета загубиха от отбора на Ракитово с 2-3 точки, който след това стана и шампион. След това победихме другите два отбора в групата и по този начин заслужено спечелихме бронзовите медали в генералното класиране.

Състезателката ни по бадминтон Йорданка от SOS приемното семейство на Меги и Цецо също започна състезанията много силно и спечели първата си среща убедително. Втората съперничка, обаче, се оказа непреодолимо препятствие и състезанието за нея приключи. Това разстрои малко нашето момиче, но се надяваме, че с упорити тренировки на следващото състезание ще постигне още по-добри резултати.

Състезанията приключиха с награждаване от зам.министъра на ММС Калин Каменов. Имаше много снимки, поздравления, викторина за участниците с награди и танци от младежките танцови формации.

Публикувано в: Новини