small

12/06/2015 – Не спират спортните победи на децата от Програма SOS Детско селище за локацията В.Търново-Габрово-Трявна. На проведения на 3 юни в Търговище регионален спортен турнир, организиран от БСФДЛРГ, нашите представители отново окупираха първите места.

В турнира взеха участие 10 отбора от различни домове и центрове за настаняване от семеен тип в Североизточна България. Нашият отбор бе съставен от момчета и момичета от SOS младежките домове във Велико Търново, центъра за настаняване от семеен тип в Габрово и деца от SOS приемните семейства от детското селище в Трявна. От една страна като домакин, а от друга като гост – присъства заместник кметът на града.

Състезанията, както винаги започнаха с откриване от организаторите, кратки приветствия от гостите и снимки от журналистите. След това се преместихме на градския стадион, където провежда срещите си местният футболен отбор „Светкавица“. Там нашите лекоатлети се представиха блестящо. Антоанета от Трявна много драматично спечели бягането на 400 м. От момчетата нашата звезда Димитър от Велико Търново, вече втори път взима 1-во място. Борбата с конкуренцията беше само до средата на разстоянието. После си казаха думата качествата на нашето момче, което победи безапелационно. Трудно е да се опишат емоциите на всички зрители, които съпреживяваха всичко, което се случва на пистата. След това започнаха състезанията по баскетбол. Преди официалните срещи, по молба на организатора на състезанията, нашият отбор съставен от Петър, Калин и Костадин, изиграха контролна среща с деца на тяхната възраст, които тренират баскетбол от гр. Търговище. Нашите момчета победиха техните връстници, въпреки че срещата не беше в регламента. Безспорните баскетболни умения на нашия отбор дадоха резултат и след победи над ЦНСТ „П.М.Велкови“ и Балван, взехме първото място. При момичетата, участвахме с 3 девойки – Галина и Антоанета от Трявна и Мартина от Габрово. Те също победиха в своите две срещи и взеха 1-во място. Всички наши деца се окичиха заслужено с медали. Председателят на Федерацията – г-н Анатоли Илиев поздрави всички участници и препоръча горещо да продължават да се занимават със спорт. Най-големи бяха емоциите, когато вдигнахме купата за най-добре представил се отбор. Купата заслужено замина за Трявна, а радостта в очите и усмивките на децата са безценни.

Публикувано в: Новини