KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

14/12/2015 – На 8 декември в гр. София се проведе „Спортът достъпен за всички деца“ – заключителен Коледен спортен турнир за деца в риск, организиран от „Българска спортна федерация за деца, лишени от родителски грижи”. Домакин на състезанията отново бе „Арена Армеец София“.

Нашият отбор бе съставен от деца от SOS приемните семейства в детското ни селище в Трявна, както и младежи от SOS Младежките ни домове във В.Търново и Габрово, които мериха сили с над 150 свои връстници от цялата страна.

Първи на старта застанаха лекоатлетите. Антоанета Димитрова за пореден път показа, че няма кой да я победи и с лекота спечели първото място в своята серия. След приключване на състезанията и отчитане резултатите от другите серии нейният резултат се оказа най-добър и тя заслужено се окичи със златния медал и застана на най-високото място на почетната стълбичка. Тежките тренировки преди състезанието дадоха резултат и Тони получи поздравления от всички за постигнатите високи резултати през годината. В бяганията се включи и Христо Христов, който положи достатъчно усилия, но възможностите му не достигнаха да се нареди до най-добрите.

Последваха състезанията по бадмингтон, тенис на маса, таекуондо и баскетбол. Нашите надежди бяха насочени към изявите по баскетбол и таекуондо, където в предишни състезания имахме призови отличия.

Елиана Портарска и Христо Христов участваха в надпреварата по бадмингтон. Елиана победи в първата среща, но падна във втората и отпадна. Христо срещна много силен съперник и отпадна още след първата среща.

Много добре се представи в надпреварата по таекуондо Венцислав Кечеджиев, който заслужено завоюва третото място и се окичи с бронзовия медал.

Последваха силни моменти за нашите отбори по баскетбол. Първи на игрището излязоха момчетата до 15 години. Отборът ни в състав – Калин Димитров, Мирослав Недялков, Николай Димитров и Румен Костадинов започнаха трудно и позволиха на съперниците им от Дупница да поведат с 3:0. Последваха силни минути и изравнихме резултата. В продължението досадна грешка доведе до кош на съперника, загуба и отпадане от турнира.

Момичетата до 15 години в състав – Галина Димитрова, Антоанета Димитрова и Мартина Йорданова категорично победиха отборите на Карлово с 5:0, на Враца с 3:1 и на финала Дупница с 5:2 и съвсем заслужено спечелиха първото място, златните медали и поздравленията на публиката.

Юношите до 18 години – Севдалин Белберов, Николай Димитров и Алекс Павосов и на този турнир не оставиха никакви шансове на своите съперници и победиха противниците си от Ракитово с 5:0, на Брацигово с 5:4 и на финала за две минути Първомай с 5:1 и за трети път тази година заслужиха първото място и златните медали.

Всички призьори бяха наградени от световната рекордьорка Стефка Костадинова, футболния национал Тодор Янчев и други изявени спортисти. Всички си пожелахме 2016 г. да бъде още по-успешна и да се преборим с най-добрите.

Публикувано в: Новини