website

20/08/2012 – С наближаването на учебната година SOS Детски селища България обръща внимание върху сериозен проблем – хиляди деца от бедни семейства не ходят на училище и не получават необходимото образование. Порочният кръг “бедност – необразованост“ създава проблем за децата и младежите в училищна възраст.

Обединени от идеята за противодействие срещу тези проблеми, Office1Superstore и Faber-Castell започват инициатива в подкрепа на SOS Детски селища България с призива „Помогни на Мария да успее! Върни я обратно в училище!

Тази инициатива е част от цялостната кампания „Обратно в училище“ на SOS Детски селища България с фокус върху достъпа и равните възможности за добро образование на децата. Кампанията стартира в средата на август и ще продължи до 15 октомври 2012 г. Повече информация за кампанията „Обратно в училище“ може да намерите на www.sosbg.org/school

Като част от нея, в периода 20 август – 30 септември O1S и Faber-Castell приканват всички посетители на веригата магазини да закупят и дарят ученически артикул за децата, за които SOS Детски селища България се грижи. Това могат да бъдат тетрадки, моливи, химикалки, блокчета, скицници, боички, комплекти ученически принадлежности, раници и прочее, които ще помогнат на над 700 деца, обхванати в програмите и проектите на Сдружението да имат равен старт през учебната година заедно с връстниците си.

За целта във всеки от 120те магазина на Office1 Superstore в цялата страна посетителите и клиентите ще могат да открият кашон с визията на кампанията, в който да оставят закупения от тях продукт – дарение за SOS. Всеки от клиентите на магазина, присъединил се към кампанията, дарявайки продукти за ученика и направил покупка на стойност над 10 лева, ще получи специално изработена тениска, благодарност за неговия принос. Вижте повече за инициативата на www.office1.bg и www.faber-castell.bg.

Това не е първата изява на ангажираност с SOS каузата на Office1Superstore и Faber-Castell. През 2008 година Faber-Castell подкрепи дейността на Сдружението с кампания, базирана на отчисления от продуктите с тази марка, реализирани в магазините на O1S. Освен това, нееднократно децата от SOS детските селища са радвани от фирмата с продукти за рисуване, дарени по повод детски празници и чествания на Сдружението.

Публикувано в: Новини