1_site

12/04/2017 – На 7 април в SOS Центърa ни за обществена подкрепа „Шанс“ в София се проведе обучение на тема „Умения за семейно консултиране за нуждите на социалната работа“. То бе предназначено както за екипа на SOS Центъра, така и за екипа по SOS приемна грижа. Присъстваха и гости от 4-то ОУ и MОН. Водещ на обучението беше Райна Вецова с любезното сътрудничество на своя белгийски колега Шантал Нев.

Г-жа Вецова е клиничен психолог, обучител и дългогодишен супервайзор на екипа на SOS Център „Шанс”. Г-жа Нев е психодраматист, системен и фамилен терапевт с повече от 40 години опит в областта на психотерапията и помагащите професии. От 25 години споделя своя опит и прави обучения в България.

Екипът на SOS Центъра имаше привилегията да види интересни акценти от системния подход към случай, както и да се запознае с теоретичен конструкт, създаден от Шантал Нев за разбиране на семейнта система и нейното функциониране. Полезно беше разглеждането на конкретни случаи от практиката. Особено интригуващ и обогатяващ бе този момент от обучението, в който г-жа Шантал Нев илюстрира приложението на теорията чрез разиграването на реален случай от българския контекст. Седмицата приключи с нови знания, идеи и вдъхновение за преодоляване на предизвикателствата в консултирането на семейства в социалната работа.

Публикувано в: Новини