logo_kids2_SMALL

31/07/2014 – За първа година SOS Детски селища България, Националният исторически музей и Техем се обединяват около кауза, с която да подарят на децата от SOS Детско селище Дрен 10 дни в „Детски образователен център”. От 4 до 15 август, 60 деца ще имат възможност да се докоснат до съкровищата в Националния исторически музей, както и да играят и да се учат в  специално изградения с помощта на  Техем,  музеен детски образователен център. Техем, водещата фирма за топлинно счетоводство в България, дари част от средствата, необходими за изграждането на място, където с анимации, представления, възстановки и тематични работилници през месец август, ще бъдат посрещнати децата от детското селище в село Дрен.

По време на заниманията децата ще се научат колко важна е водата за планетата ни и как да пестим енергия. Това е и основната тема на книгата „Торта за всички“, която Техем издаде, за да може по лесен и достъпен начин подрастващите да осъзнаят колко е важно да бъдат опазвани природните ресурси на Планетата.

Техем подкрепя SOS Детски селища България от 2011 година и участва като основен дарител в събитието „Светлина за щастливо детство“. В последните три години Дружеството осигурява средствата за отопление на Къща номер 3 в село Дрен.

Публикувано в: Новини