20120608_IdeaSport

08/06/2012 – Едно от новите партньорства на Центъра за обществена подкрепа на SOS Детски селища във Велико Търново е със Сдружението с нестопанска цел „Идея спорт”, които са си поставили задача да популяризират нетрадиционните форми на физическа активност за свободното време, да превърнат  спорта през свободното време в начин на живот, да създадат традиция във В. Търново.

Началото  на съвместната работа бе поставено днес, 08 юни 2012 година – четири деца от Центъра в Търново бяха включени без такса за участие в поредното мероприятие за деца на „Идея Спорт”. На събитието беше представена италианска спортна игра, наречена Боче. Децата бяха разделени на два отбора – единият от децата на SOS Детски селища, а в другия –  от деца от Ресурсен център Велико Търново. Мероприятието стартира с кратко обучение за непознатата игра, след което всички се състезаваха повече от  два часа. Имаше и победители и победени, но нямаше недоволни, защото наградите и почерпката бяха за всички. За безопасността и забавлението на всички участници „Идея спорт” осигуряват  квалифициран инструктор.

Договореното партньорство ще продължи през юни и юли с периодичното участие на деца от Центъра в спортните прояви на „Идея спорт” в градския парк и в  предоставената Детска зона за ролери, тротинетки и други нетрадиционни форми на спорт.

Публикувано в: Новини