Diplom i plaket_final

05/12/2014 – На 1 ноември 2014 година в гр. Габрово се проведе Седмият регионален музикално-фолклорен конкурс „Златен славей“. Музикалните таланти от SOS приемните семейства в детското селище в Трявна, изявяващи се в групата по фолклор, участваха за пореден път в конкурса. Децата много емоционално приемат всяка своя изява на сцената. Всички участници получиха грамота за участието си. Дипломи за Първа награда и плакети за своето изпълнение получиха Групата за изворен двуглас „Малена“ и Малчо Желязков – като индивидуален изпълнител.

На 8 и 9 ноември 2014 година по БНР Радио Стара Загора се проведе 20 издание на Националния младежки конкурс за българска народна песен „Славейче“, където музикалните таланти – Малчо Желязков, Йорданка Чотрова и Сибел Юсуфова отново смаяха всички. Всеки от участниците изпълни по две песни пред жури от Националното радио. Малчо Желязков спечели първо място в трета възрастова група. Награда за много доброто му представяне ще бъде запис, на изпълнена от него песен, в професионално студио, а песента ще бъде излъчвана в ефира на Националното радио.

През месец ноември групата за естрадни песни също имаше своя изява пред публика в град Трявна. В зала „Дръзновение“ на читалище „Пенчо Славейков“ – Трявна, се проведе юбилеен концерт, посветен на 5-годишнината от създаването на местната група за стари градски и шлагерни песни „Детелини“. Децата получиха специална покана за своето участие и с голямо удоволствие поздравиха група „Детелини“ за техния празник.

На 20 декември децата от естрадната група са поканени за участие в Коледната изява на групата за забавна музика „Кентавър“ от СОУ „П. Р. Славейков“ – Трявна.

Публикувано в: Новини