OLYMPUS DIGITAL CAMERA

11/06/2014Под това мото преминаха Дните на социалните услуги, които се проведоха за първи път във Велико Търново в парк „Марно поле“ и са по инициатива на социалната дирекция в общината.Събитието е в подкрепа на кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата 2019 г.

Инициативата  бе  открита на 3 юни от 15.00 часа пред Павилиона на щастието, в парк „Марно поле“. До павилиона бе поставено 6-метрово пано, на което всички желаещи оставиха своя отпечатък или послание с цветни бои, а мотото, под което премина  събитието, е „Всички сме заедно“ в знак на съпричастност към хората в неравностойно положение. Подобно събитие, което да обединява всички социални услуги, се организира за първи път в общината.

В специални шатри потребителите на социални услуги демонстрираха пред гражданите различните умения, които са усвоили –  куилинг, декупаж, рисунки върху лице, плетене на плитки, изработване на капани за сънища, изработване на сувенири, японски техники с конец и други интересни дейности.

Децата от Малък семеен дом „Надежда“, младежи и девойки от SOSМладежките домове и представители от Центъра за обществена подкрепа към SOSДетски селища България се включиха в изработването на  картички по метода куилинг и магнити, използвайки за тях популярната техника декупаж.

Цветното събитие предшестваше концерта на потребителите на социални услуги, който се проведе във вторник вечерта в Летния театър и събра около 1500 зрители. По време на концерта всички деца, младежите и девойките от трите младежки дома бурно аплодираха своите приятели Николай Петков, Ремзие Барзова и Недрет Зекерия ( и тримата от Младежки дом „Охрид“), които спечелиха сърцата на зрителите с изпълненията си – модерен балет от Николай и песен от Ремзие и Недрет.

Публикувано в: Новини