SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

oshhe-edni-trsachi-na-skrovishha6/06/2017 – В продължение на три месеца екипът на SOS Центърa за обществена подкрепа в Габрово провеждаше практически тренинги за превенция на агресивното поведение с ученици от 1 В и 3 В клас на ОУ „Неофит Рилски“ в Габрово.

Основните въпроси отново бяха: Как да разпознаваме емоциите, които ни вълнуват – гняв, радост, тъга? Как да ги управляваме, за да не се нагрубяваме вербално и невербално? Как да отстояваме позициите си, без да нагрубяваме опонента си? Как да разрешаваме конфликти без агресия?

Учебната година приключи и малчуганите от ОУ „Неофит Рилски“ заедно с екипа на SOS Центъра посетиха за последно Регионалния исторически музей в Габрово. Учениците се включиха в играта „Открий съкровището“, където освен съобразителност и познания, свързани с историческото минало на града, те демонстрираха толерантност, умения за работа в екип и вземане на решения с консенсус – всичко това ги доведе до скритото съкровище на банкера.

Участниците получиха грамоти за активното си включване по проект „Общувам и играя без агресия“, а SOS колегите останаха приятно изненадани от резултатите.