small

11/04/2015 – През месец март 2015 година с децата от община Земен беше проведено групово занимание на тема „Нещата, които ни притесняват в училище и в детската градина“. Това е част от проекта „Подай ръка – Мобилни екипи за подкрепа на деца и семейства в общността“, който се изпълнява от мобилния екип към Центъра за обществена подкрепа в Радомир към Сдружение „SOS Детски селища България“.

Децата свободно говореха за нещата, които харесват в училище, както и за това, което ги притеснява и ги кара да се чувстват зле.

Под формата на игра и различни занимания те разискваха темата за тормоза и агресивното поведение и последствията и травмите, които тези действия носят след себе си. Децата успяха да изразят своите чувства и да осъзнаят, че тормозът и агресията са свързани с болезнени изживявания, неприятности, страхове и страдания.

В края на заниманието децата показаха, че се чувстват спокойни и доволни, че могат да говорят на тази тема и да споделят своите преживявания. Те изразиха емоциите си не само с думи, но и със своите прекрасни рисунки, изпълнени с цветя, слънца, усмивки и приятели.

Диляна Димитрова и Емилия Страхилова – социални работници по проект„Подай ръка – Мобилни екипи за подкрепа на деца и семейства в общността“

Публикувано в: Новини