OLYMPUS DIGITAL CAMERA

23/12/2014 – За първи път съдбата събра петима рожденика през декември в SOS Младежки дом „Охрид“във Велико Търново. Всеки един от тях е имал своя миг на първата глътка въздух, на първия детски плач, но вървейки по житейския път се е озовал в един дом, изпълнен с грижа за ближния и съпричастност в делник и празник.

На този ден в тази крехка възраст децата едва ли успяват да си дадат равносметка за постигнатото от тях, но всяко дете жадува да бъде обградено със специално внимание и прегръдка. Това е моментът, в който искаме да дадем много любов, с която да заличим спомена от липсата на майчини милувки за лека нощ. Иска ни се да вдъхнем кураж в младите хора да не спират да мечтаят и да помнят, че и тях има кой да ги обича. Получавайки тази любов в утрешния ден те ще я предадат на своите деца и ще ги научат да бъдат добри и отговорни.

Независимо на каква възраст е човек рожденият ден е по-специален от всички останали дни, защото това е ТВОЯТ ден.Не е от значение дали си получил подарък, важното е, че в този ден добрите думи и пожелания те зареждат с енергия. Изпълваш се с желание да бъдеш по-мъдър, със стремеж към всичко ценно и красиво и късмет във всички начинания за реализиране на съкровените желания.

Точно един такъв ден събра декемврийските рожденици на общ празник. И като всеки рожден ден имаше торта и поздравления, музикални поздрави и много усмивки. През този месец две от девойките – Мария и Зорница навършиха пълнолетие. Дългоочакван миг на делегиране на по-голяма самостоятелност, но и на по-голяма отговорност.

Пожелаваме на всички да бъдат уверени в себе си, да не се страхуват от полета на мечтите си, да срещат истински приятели и да помнят, че те са художникът, който трябва да изрисува живота им в ярки цветове. Нека да живеят всеки ден така, че все едно празнуват рождения си ден.

Снежана Лазарова,

социален работник в SOS Младежки дом „Охрид“, Велико Търново

Публикувано в: Новини