20120516_15May_v_Ressen

16/05/2012 – На 15 май Международният ден на семейството беше отбелязан за пръв път и в село Ресен край Велико Търново. Организатор на събитието беше екипът на Център за обществена подкрепа на SOS Детски селища България, а участници бяха подкрепяните от Центъра семейства в риск, както и други семейства от местната общност.

„Да бъдеш родител в съвременното семейство  значи да работиш 24 часа в денонощието, 365 дни в годината и въобще да не ползваш отпуск . Затова днес празнуваме като правим това, което е най важно за съвременните деца – да играят заедно с родителите си!“ – с тези думи откри празника координаторът на Центъра, Албена Прокопиева, и даде старт на семейните игри. Докато журито, избрано от Женски клуб Ресен опитваше всички донесени за конкурса „Моето семейно лакомство” чудесии, деца и родители се забавляваха в състезания с вързани очи и ръце, с кубчета и топки, с надиграване в „Танцувай с мен – Ресен 2012”

Между игрите, наградите и лакомствата, участниците имаха възможност да „прочетат” редче –две от подвижната „семейна библиотека”, опъната между разноцветните балони и да научат, че Да си родител в днешното време – означава да се учиш постоянно от децата си и да играеш с тях!

Празникът свърши, когато спря и дъждът, но у всички остана идеята, че 15 май може да се превърне в един от любимите празници на деца и родители заедно.

Публикувано в: Новини