P1110069_site

10/08/2016 – През последната седмица на юли на приемните ни семейства в SOS Детско селище Трявна гостуваха деца и колеги от детското селище в град Чиснъдие, Румъния. Целта на посещението бе обмяна на опит между колегите и изграждане на приятелски взаимоотношения между децата от двете страни.
Въпреки езиковата бариера, малчуганите бързо намериха общ език и изпълниха престоя на всички с незабравими моменти. Още през първия ден гостите се запознаха с историческите и културните забележителности на Трявна и веднага се влюбиха в китното градче. Всички останаха възхитени от Даскаловата къща, Калояновата църква, Музея на иконата и т.н.
Децата от SOS приемните ни семейства придружаваха своите гости навсякъде и се представиха като отлични екскурзоводи и познавачи на историята на града. През следващите дни съвместните посещения на басейните в гр. Трявна и гр. Плачковци бяха изпълнени с много усмивки, слънце и радостни детски гласове.
Гостите останаха изключително впечатлени от архитектурно-етнографския комплекс „Етъра“, Соколския манастир и Приключенския парк „Незабравка“ в района на Габрово. По време на престоя в детското селище общите занимателни игри станаха любими за всички деца, а вечерите под лозата се огласяваха от щастлив смях и детски глъч. Така неусетно дойде краят на гостуването, изпълнено с позитивни и незабравими мигове и с пожелания за нови срещи.

Публикувано в: Новини