PHTO0139.JPG

03/06/2013 – На 30 май в резиденция „Бояна“, под егидата на президента Росен Плевнелиев се състоя традиционният абитуриентски бал за деца в неравностойно положение. Държавният глава посрещна абитуриенти от цялата страна. Той насърчи младите хора да бъдат себе си, да вярват в собствените си сили и да не забравят хората, които са им протегнали ръка.

На събитието бяха поканени и младежи от SOS Младежките домове в София и Велико Търново. В присъствието на Президента, Александра Миланова от свое име и от името на младежите, завършили миналата година, изказа благодарности за подкрепата в рамките на инициативата „Подкрепи една мечта“, сподели своя опит и отправи окуражителни думи и пожелания  към всички абитуриенти.

Моника Иванова поздрави всички присъстващи. Думите й вдъхваха оптимизъм и надежда: „Голямата порта на живота се отваря и ние заставаме пред огромните ширини на бъдещето. Нека поемем тази крачка с усмивка, всяка трудност за предизвикателство и всяка възможност за надежда“.

Младежите с удоволствие се възползваха от възможността да разгледат експонатите в  Националния исторически музей. Вечерта поднесе още приятни изненади – среща с много любими изпълнители и актьори.

За Александра и Моника преживяването  беше още по-специално, защото двете бяха поканени на масата на г-н Плевнелиев. Момичетата бяха впечатлени от непринудеността в разговорите с Президента.

Публикувано в: Новини