330_site

28/05/2015 – На 27 май 2015 г. се състоя традиционният абитуриентски бал при Президента на Република България. Както всяка година, на бляскавото тържество в Резиденция Бояна, наред с много други зрелостници, бяха поканени и наши младежи абитуриенти от SOS Младежки домове София.

В „Слънчева зала“ на НИМ обръщение към всички абитуриенти отправиха Президентът Росен Плевнелиев, зам. министър-председател и министър на труда и социалната политика г-н Ивайло Калфин и заместник-министърът на младежта и спорта г-н Калин Каменов. Бяха обявени и резултатите на президентската инициатива „Подкрепи една мечта“, като бе заявена отново готовност за подкрепа към всички новоприетите студенти, напускащи различни социални услуги през настоящата година.

Слово и приветствие към зрелостниците и политиците имаше и от нашата миналогодишна абитуриентка и настоящ студент Елизабет Манчева, която благодари на Президента за подкрепата по инициативата.

Окуражителни слова към всички млади хора, за вяра в собствените сили и стремеж към самоусъвършенстване отправи и нашият абитуриент Румен Андреев.

В оставащото време до началото на абитуриентското тържество нашите абитуриенти Любомир, Калинка, Румен и Симеон бяха обект на засилен интерес от страна на журналистите от редица телевизионни медии. Акцент в интервютата бяха разкази от първо лице за детството, лични истории и хубави спомени от живота им в SOS приемните семейства, както и споделяне на бъдещите планове за живота.

След откриването на тържеството, последваха многобройни снимки с Президента, песни от известни поп-изпълнители и много танци от усмихнати млади хора.

НА ДОБЪР ЧАС, СКЪПИ АБИТУРИЕНТИ!

Публикувано в: Новини