Снимка0923_za site

12/11/2015 – На 5 ноември в гр. Враца се проведе поредният зонален турнир, организиран от Българска спортна федерация за деца лишени от родителска грижа. В него взеха участие 11 младежи и девойки от SOS Младежките домове във Велико Търново и Габрово.

Състезанията се проведоха на градския стадион в гр. Враца, където нашите представители показаха уменията си в спортовете: футбол, лека атлетика, баскетбол и тенис на маса. Съперниците бяха от градовете: Белоградчик, Лом, Враца, Роман,  Берковица, Севлиево, Плевен, както и от селата Борован и Бъдарски геран.

Първи в надпреварата се включиха лекоатлетите. В дългите бягания на 400 метра за момичета и 800 метра за момчета нашите представители Антоанета и Димитър от години показват, че никой не може да ги победи. Доказаха го и сега. С много добро тактическо бягане Тони атакува в последните метри и завоюва първото място, а Димитър не остави никакъв шанс на своите съперници и още от старта поведе колоната и финишира пръв с голяма разлика.

Тази година наши представители за пръв път участваха в състезанията по футбол на малки вратички. Севдалин, Алекс, Петър, Румен, Димитър и Николай завоюваха сребърните медали след победа над отбора на Лом и загуба от домакина Враца.

Отлично се представиха момичетата от Габрово. Марияна спечели второ място в надпреварата по тенис на маса, а отборът по баскетбол в състав Мартина и Елиана, подкрепени от Тони от Велико Търново постигнаха две победи над своите съпернички и се изправиха на финала срещу силния отбор от гр. Роман – постоянен шампион в последните 5 години във всички зонални и национални състезания. Нашите момичета показаха висок дух и с много добра отборна игра и съкрушителен последен кош на Марти се окичиха със златните медали.

Дойде ред на тежката ни артилерия – състезанията по баскетбол за момчета и юноши. От две години нашите отбори не познават вкуса на загубата и тук отново демонстрираха своите големи възможности. При момчетата отборът ни в състав Николай, Румен и Мирослав победиха своите съперници и завоюваха първото място. При юношите Севдалин, Алекс и Петър достигнаха до финала с домакините от Враца. Тук поговорката, че и „стените помагат“ на домакините не се потвърди, класата на нашите момчета си каза думата и те отново триумфираха като шампиони.

Така нашите представители завоюваха два златни и един сребърен индивидуални медала и три златни и един сребърен медала в колективните спортове. Поради по-големия брой участници отборната купа остана в ръцете на домакините.

Всички – участници и ръководители останаха много доволни от постигнатите резултати и с нетърпение очакват финалния Коледен турнир в София на 8 декември, където в зала “Арена Армеец“ са сигурни, че ще надминат постигнатите резултати и с по-голям брой участници ще се включат в надпреварата за отборната купа.

Стефан Миновски,

Водач на отбора и възпитател в SOS Младежки дом „Охрид“ в гр. В.Търново

Публикувано в: Новини