small

22/07/2013 – Симеон Васев от SOS Младежки дом „Мечтатели“ София стана участник в Световното футболно първенство за деца от домове до 17-годишна възраст в Полша. Участието в престижния турнир се реализира чрез “Спортс Мениджмънт България”, официален партньор на асоциацията „Надежда за Мондиал“- организатор на турнира. Състезанието се проведе на 15 и 16 юни на стадиона на Легия в столицата Варшава и в него се включиха деца от 24 страни. В българския отбор участие взеха и деца от домове за деца, лишени от родителска грижа в Стара Загора, Благоевград, Враца и Белоградчик. Треньорът Митко Коцинов старателно подготви младите играчи за турнира, които бяха избрани от редиците на създадения от мениджъра Виктор Кирков „Отбор на надеждата”.

След труден жребий, България записа две победи. Младите национали надиграха Словения с 1:0 в първата си среща от турнира, както и Естония с 6:0 в последната си. България завърши участието си в четвърта група на състезанието с 6 точки и положителна голова разлика 8:7.

Симеон е много доволен от участието си на състезание от такъв мащаб. Възможността да контактува с връстници от различни страни, да спортува, да се състезава и да създаде много нови контакти бе най-вълнуващото преживяване. За него това беше ценен опит и стъпка към предстоящи турнири.

За „Отбора на Надеждата“ предстои подготовка за Световното първенство на Homeless cup в Чили догодина. В тренировките активно се включи и друг наш възпитаник Любомир Ахади от SOS Младежки дом „Приятели“. Пожелаваме успех на нашите състезатели и на целия отбор в предстоящите предизвикателства.

Публикувано в: Новини